Catch up

Inte funnits mycket tid att lägga ner på bloggen inte. Har haft fullt upp med allt möjligt. Tänkte sammanfatta tiden med lite bilder:


Pepparkaksbak med släkt hemma i Varberg.


Konstiga labbar.


Julshopping och fika med Mattias.


Liseberg.


Saknad av Mattias. Att han lämnade en lustig lapp innan han for hjälpte inte...


Imorgon har jag min sista labb och sen bär det av hem för julfirande. Jag vill bara att detska var då nu!


Hemma igen

Så var man hemma från långhelg i Varberg. Lite ledsen är jag över att helgen tog slut. Det var skönt att inte behöva göra någonting. Min kropp hade tydligen saknat min säng jättemycket för jag sov som en stock. Ja jisses vad denna helgen bjöd på mycket. Myskväll med Mattias och Discovery Chanel äntligen, julshopping i Breareds Saluhall, Ge-Kås med syster, välgörenhetskonsert, kissenödighetssyndrom och då en massa tranbärsdrickande, mys med mormor, TVmys med familj, mer tranbärsdricka, pepparkaksbak med kusiner, adventsmys, myskväll med Mattias och sist men inte minst luciatåget på tv i morse.
  Idag har jag gjort knäck. Nu är det godisproduktion för hela slanten som gäller. Denna veckan ska också Mattias koma upp och vi ska julhandla och gå till Liseberg. Snart är det julafton!


Bild från Majas projektarbete, en välgörenhetskonsert, i fredags.
Martin var lätt bäst. Jag blev alldeles mjuk och gosig inombords.


Bläk

Idag hade jag min första labb i biokemin. Självklart får jag ju den äckligaste labben först. HÄSTHJÄRTA! Ja, det var ett riktigt hästhjärta. Vi skulle utvinna Cytokrom C från det, vilket är ett protein. Det var hjärtfärs som gällde alltså. Ble.
  Snart kommer Mattias till mig och dessutom snöar det så där fantastiskt mycket och är helt vindstilla. Jag njuter just nu.


Tänka sig vad världen blir annorlunda när man får veta att det är så här preotein ser ut...ibland...


Kimono

För ett år sedan när jag var fattig fick H&M in en kimono, i år när jag är fattig har H&M fått in en ny kimono som nog förmodligen är nästan likadan. Den kommer antagligen ta slut till efter jul då man kan unna sig sådana saker. För att nu då förtydliga inköpssyftena i mitt tiigare inlägg, de är till julafton och nyår så de hade ett syfte. Kimonon är bara en skämma bort sig-pryl. Jag vill ha!!!!


Jag kände på den idag, den är så fruktasvärt len. Jag vill vara len.


Oops

Hade ett par ärenden på stan efter den otroligt tråkiga föreläsningen med en tysk, fy. Det råkade bli ett par inköp visst. Nu, tillbaka till Chuck som är awesome och alla borde följa det.


Båda två är typ längdre än mig ^^


Ny vecka, ny delkurs

Idag börjar alltså den andra delen av min andra kemikurs, biokemi. Det skulle kunna vara intressant, men också alldeles för jobbigt för att vara kul. Vi får se.
  Sov ca tio timmar inatt. Va?! Skönt i alla fall, jag känner mig sjukt utvilad vilket är väldigt bra nu när allt börjar om. Har städat mitt rum nu och har nästan övertalat pappa att vi ska få gjort städ i övriga lägenheten också. Denna veckan ska nämligen alla små tomtar och krams fram, ett måste. Den här veckan känns helt underbar nu när den precis börjat. Ska till stan efter föreläsningen och se vad jag kan fynda, imorgon blir det nog gjort lite julgodis, jag ska också försöka ta mig till gymmet, äntligen. På onsdag får det bli pyntning och kanske till och med gym, vi får se. På torsdag åker jag ner till Varberg efter föreläsningen och får äntligen träffa Mattias! Jag tror att detta varit det mest plågsamma uppehållet under hösten faktiskt. Jag vet inte varför, det bara har känts helt hemskt ibland. På fredag blir det Ge-kås för julshopping med mamma, i helgen blir det förmodligen julkorvstillverkning med tjocka släkten och på måndag morgon ska jag vakna hos Mattias och titta på Luciatåget klockan sju på morgonen innan jag åker hem igen. Allt känns bara väldigt bra nu! Dags för lunch, tja tja!


Inget lussebak för mig i år, det känns lite ledsamt, men jag hoppas att årets bak
 är gjort där hemma så jag kan sno med mig några lussebullar hem :)


Vilken?

Jag har letat lite efter en fin medaljong, men nu så vet jag plötsligt inte vilken storlek som känns rätt...


52 mm hög och 30 mm bred
eller

35 mm hög och 20 mm bred?


Pepparkakehus

Så var huset klistrat och pyntat. Jag har tre brända fingertoppar och en blåsa mitt på handryggen. Så kan det gå visst, men huset är underbart fint och jag älskar det!
  Det har börjat snöa riktigt mycket här under eftermiddagen och det känns helt fantastisk, jag kunde inte sluta le när jag tog den lilla korta promenaden till affären förut för att köpa nonstop.
  Nu ska jag börja städa lite så man kan börja ställa fram ett par julpyntsaker i veckan. Ska ochså ringa hem för att få ett par recept på några julgodisar som är ett måste! Sen bär det av till Lisa. Jag tycker om att det är pluggpaus nu, hurra!


Konstigaste jullåten jag hört ever ^^
The Flecktones – Jingle Bells


Lättnad

Första dagen idag som jag inte ställde väckarklockan på väldigt länge. Helt ok. Lagar nu en sen middag vilket kommer bli asgott för jag är svinhungrig.
  Idag står det sätta ihop pepparkakshus på att göra-listan, får se om jag hinner pynta det också. Josse kom inte hit igår vilket suger, men det blir tvmys med Lisa ikväll och imorgon blir det julmys med julklappsbyte. Det är jul för hela slanten nu.

Nervös

Nu är dagen före tenta kommen och jag har mått helskumt idag måste jag säga. Jag försöker verkligen hålla mig lugn, men mitt inre är tydligen jättestressat för det går inte att få bort stressklumpen ur magen. Så vaknade jag också med huvudvärk idag och det är alltid lika jobbigt.
  Jag har pluggat efter schema även denna dag och jag tror att det kommer gå bra imorgon faktiskt. Det måste det göra. Jag kan inte se att jag misslyckas på den här tentan. Organisk kemi känns ju så mycket mer nyttig än kemin i den förra kursen. Detta är ju användbara saker det handlar om. Det skulle vara ett stort stort misslyckande att få underkänt imorgon.
  Nog om det, nu började min mage demonstrera ordentligt. I helgen kommer min syster på besök. Hon ska hjälpa mig sätta ihop mitt pepparkakshus vare sig hon vill eller inte.


Myssockorna på <3


oioioi

Hahahahahahahahahahaha, jag hade helt glömt bort den här sidan, men hittade ett inlägg för ett år sedan då jag letade efter ett visst datum nyss. De har en julkalender med en ny dålig ordvits varje dag. Jag knäcker mig sönder och samman, hahahaha!


www.oioioi.se


1 december

Idag följde jag ett lika strikt schema som igår. Det suger lite, men jag försöker tänka att efter imorgon är plugget över och vid lunch på fredag är pressen borta.
  Tog mig tid att gå och inhandla en chokladkalender också. Jag har kommit fram till att det är mitt livs första chokladkalender.
  Som krydda på min eftermiddag kom tentaresultaten. Jag fick VG. Jag kunde inte sluta gråta på typ en halvtimme. Så jävla mycket som släppte där alltså.
  Ska nog snart lägga mig tror jag. Borde nog duscha först dock.


Har decembermysit med glögg och pepparkakor ikväll :)


RSS 2.0