Ånej!

Hallå, typiskt! Jag måste ju ha en julkalender! Jag har inte planerat in någon tid då jag hinner gå och handla en. Nu känner jag mig lite ledsen. Kom alldeles nyss på att det är december redan imorgon. WTF?!

Schema

Idag följer jag ett mycket strikt schema för att få något pluggat. Igår blev det visst i princip ingenting vilket inte kändes bra inatt när jag skulle sova. Och vilken tur att jag inte planerat att lämna lägenheten då det är 10 minusgrader ute! Jesus. Önska mig lycka tack, för roligt det har jag inte.


Oerhört mycket mer strikt än tidigare scheman jag gjort...


Ny tröja

Har ju skaffat mig en ny tröja som Mattias beställde åt mig. Det är en katt som bajsar ut en massa katter och inget annat.
  Förresten, vem uppfann 7 Heaven? Allt i världen är ju tydligen fel och man kan bara ha roligt hemma i sitt hus med sin familj där de alltid har koll på en? Eller va?!


Advent

Seriöst, tiden bara kutar fram. Snabbare än ett hundrameterslopp och det är sanningen. Om fem dagar har jag tenta, stressen över det har börjat avta då jag faktiskt räknade färdigt alla uppgifter nu i helgen. Hade så lite kvar att räkna nu i helgen att jag faktiskt unnat mig att göra ingenting. Ingenting är vad jag gjort i massor. Igår var pappa och jag och verkligen storhandlade vilket ledde till att jag impulsköpte en sån där julblomma så nu är mitt rum redan juligare än hela lägenheten. Jag skjutsade också pappa hit och dit och så var vi ju på restaurang. Idag har jag tittat på både Harry Potter som jag sa tidigare och sen blev det visst Shrek också. Sen har jag gjort lite onödiga saker vid datorn osv och så har hela dagen bara gått.
  Vad jag tycker är lite synd är att det inte känts som första advent ännu, men det ska jag och Cicci bota nu ikväll. Det blir en försenad födelsedagspresent till varandra ikväll, nämligen the social network på bio. Innan dess ska vi träffas hos henne och dricka glögg, årets glögg saffran. Jag ser fram emot detta mycket. Nu ska jag ringa Mattias för han har nog precis slutat jobba hoppas jag.


Advent! :D


Söndagsmorgon

Gick upp senare än jag tänkt för av någon anledning var jag sjukt trött. Jag förstår inte hur jag kan vilja sova så mycket hela tiden. Det är ju inte så att jag lägger mig sent precis.
  Jag gick upp för att titta på disneydags. Asnajs. Sen var tanken att jag skulle räkna en stund, men jag var dum nog att upptäcka att kanal 5 visa Harry Potter och Hemligheternas kammare. Visserligen med svenskt tal, men jag är fast. Det är något visst med de filmerna. Börjar jag titta, då är jag fast.


Konsert

Var ju och tittade på estetkonsert nere i Varberg igår där min syster var med. Också många andra som är roliga att titta på och en hel del nya ettor som faktiskt var ovanligt duktiga. Jag blev positivt överraskad och njöt mest under min systers nummer faktiskt. Inte för att vara partisk och för att jag typ känner alla i hennes ensemble, men de hade faktiskt roligast på scen, det var åtminstone så man kände när de uppträdde. Och så hette ju låten Fuck you, vilket man gillar. Inte Lilly Allens version utan Cee Lo Greens låt. Vi stoppar svammlet där och så slänger vi fram en bild för pappa och jag ska alldeles strax möta upp Gabriella för att äta najs på Vino Pasta Tre, italiens mat till tre personer som dyrkar det. Perfa!


Årets enda ensemble med bara elever från Natur-Estetlinjen. Gillar.
Från vänster: Alexander (min systers pojkvän som alltid ser så snäll ut), Samuel (mannen med den legendariska manen också min halvkusins bästa vän (Y)), Joie, en polsk tjej jag aldrig sett tidigare som tydligen heter aleksandra, Ida (som lämnade ett långt rött hår i vårat handfat en gång för tre år sedan...), min syster (som knappt syns, som vanligt eftersom keyboardspelarna inte verkar viktiga och alltid får stå gömda längst bak), Lovisa (tjej med gitarr som jag alltid glömmer vad hon heter och som ser nästan precis ut som en kompis till min syster som flyttade till skåne O_O), Frej (min tidigare nämnda halvkusin, han syns inte så bra heller), Maja (min pojkväns kusin), Hugo (en Widmarkbror och alla vet vilka Widmark är), Erik (på trummor, som är lillebror till en kompis till mig som även spelar trummor i min pojkväns band) och sist men inte minst Josefin som är lillasyster till en gammal klasskompis till mig.
Detta blev en oerhört lång bildtext, men jag bryr mig inte.


Fredagsnajs

Om en liten stund åker jag och pappa lite improviserat för att äta lunch på Guldheden. Sånt vi kan göra nu när han skaffat jobb. Jag är arg på kemin. Det är så mycket som är lite för svårt.


Slängde på mig förra årets julklänning för att känna mig lite fin :)


Mörker

Godmorgon. Mörkt ute? Ja. Det börjar kännas lite jobbigt att gå upp varje morgon i mörker och vissa dagar inte gå hem förrän mörkret kommit tillbaka. Dagar då man är ledig däremot, då man vaknar mycket tidigare än man behöver och det är mörkt ute, det är då det är allra mysigast att ligga kvar och gosa med täcket. Jag borde satsa på Idas knep tror jag, att sätta en lampa på timer så det blir ljust och man inte vill ligga kvar lika länge...dock känns det ju som att är man trött, ja då fortsätter man sova. Fast kanske värt ett försök?
  Idag blir det en morgon/förmiddag av molekyler, i eftermiddag en föreläsning med molekyler och sedan bär det av ner till Varberg för estetkonsert där min syster ska vara med. Det blir najs. Jag ska passa på att hämta jätteviktiga saker som julpynt och post också. Och det bästa av allt, gosa med Mattias!
  Jag har förresten också tänkt att gratulera min far. Det blev igår klart att han har jobb på Volvo. Inte med att bygga bilar eller designa dem eller egentligen något som har med bilar att göra. Jag tror bara att han ska vara den coola datanördkillen som kan allt om mjukvarusystem. Typ någon slags konsultliknande människa. Det spelar ingen roll att jag frågar honom ens vad han ska göra, för när han börjar förklara förlorar han mig efter första meningen. 
  Jaja, mot en värld av lindlarkatalysatorer och grignardföreningar!



Just precis, grignardreagent kan användas då man gör alkohol, dock är inte
det vad som händer på bilden, det är något annat coolt. Tänk vad de lär oss.
Snart gör vi väl opium på labbet skulle jag tro.


Chai!

Började dagen med att räkna ett helt kapitel och sen drack jag chai. Bombay chai. Helt underbart te. Ett av de jag fick av Mattias i födelsedagspresent. Jag tänker dricka allt jättefort och sen kräva mer. Nej, men nästan.
  Ska till Chalmers nu och göra en labbrapport för labben igår som sög. Hemma halv sex igen. Hoppas jag...


Pet.


Dum?

Dum är vad jag är. Skulle värma en matlåda och satte in den i ugnen. Dumt. Smält plasklump och stank. Nu ligger en isklump av ris och kyckling i en stekpanna och tinar sedan 20 minuter tilbaka i tiden. Jag är hungrig! Denna dagen har varit helt flängd och en jag absolut vill glömma den. Jag vill ha första advent nu!

Intensivplugg

Nu var det visst ett tag sedan. Sånt som händer. Oftast beror det på att livet är en aning i kaos. Det är just vad det är. Om nio dagar ska jag utstå min andra tenta. Fy farao. Jag har räknat 7 kapitel under de seaste två dagarna, har nog 15 kvar tror jag. Eftersom min kursbok kom först i mitten på förra veckan och helgen var upplanerad hann jag inte med mer än två kapitel förra veckan. Detta känns hemskt och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till så därför får min kropp panik fastän jag försöker hålla mig lugn. Det märks på nätterna eftersom jag inte sover mer än en två timmar i streck sen vaknar jag och så håller nätterna på. Morgnarna är hemska för då är jag allra tröttast på dagen.
  Nej, nog med klagomål, jag har ju åtminstone mitt pluggodis att njuta av.


Mitt kaos i sängen efter en morgon i molekylernas värld.


iPhonecool

Ja, för att göra det ännu mer skrytigt, detta skriver jag från en iPhone. Min alldeles egna iPhone! Det är megaawesome och jag känner mig jättecool. Jag är alltid jättecool.

Sjuk

Idag finns ingen tid till fredagsfin, vilket suger. Ska vara på labb hela dagen alltså åtta, nio timmar. Igår fick jag utbrott av någon slags jättehemsk förkylning och mår rövsvett. Det gör det hela mycket jobbigare. Måste ju försöka hålla ut, men jag kommer inte att orka kunna koncentrera mig så himla länge. Ny labbpartner gör det hela lite jobbigare, man vill ju göra ett gott intryck. Jag vill bara lägga mig och sova bort hela dagen. När jag kommer hem ikväll kommer jag antagligen däcka snabbt.

Ledig!

Ja, så där mitt i veckan är jag helt plötsligt ledig! Detta beror alltså på att min klass är indelad i åtta labbgrupper, idag har tre, tror jag, av dem labb och jag tillhör inte någon av dem så jag är alltså ledig. Dock innebär ju detta att på fredag har jag labb från åtta till fem. Men vad gör väl det, vi ska ju framställa päronester så det lär ju lukta gott i alla fall.
  Idag ska jag få skickat in en retur på jonbytarlabben, vilket jag redan gjort, sen ska jag också göra en riskhantering inför labben på fredag och en liten labbplanering. Jag har dock inget block  att skriva det i än, men det ska fixas i eftermiddag. Får skriva i något annat så länge och skriva av sen.
  Ska ju som sagt till stan där jag ska få råd av en person i en telefonaffär om det inte är så att jag egentligen behöver en iPhone 4 och i så fall också beställa en. Kanoners! Sen ska jag träffa Cicci, vilket var en månad sedan sist! My god! Vi ska köpa present tillsammans och sedan fika, jag ser mycket fram emot detta.
  Nu är det nog dags att laga lunch för min mage typ gormar åt mig. Antagligen för att jag varit så sjukt aktiv med att uttrycka mitt hat mot Jani genom att skrika åt Open Office-versionen av exel då ingeting ville fungera för mig.


Nerd.


Förresten...

...var med om något av det skummaste idag. Vårat säkerhetsförhör som blev framflyttat till idag skrevs av 200 pers samtidigt i samma sal. Ja alla satt i föreläsningssalen. Vadå skumt, alla kunde fuska och de visste om det. Va?!

Ryck

Ryck är precis vad jag har. I ögat! I två dagar nu har det dunkat och irriterat mig. Jag kan inte förstå vad det kan bero på. Inte kan det vara trötthet för jag tycker att jag sover halva dagen, inatt sov jag till exempel tio timmar, i princip. Kan man få ryck i ögat av inre undermedveten stress?

Tisdagssnö

Ja, idag när jag kom ut alldeles sömnig och halvblind från mitt rum säger pappa högt att det snöat. Jag tar det som, jaja, det är väl inget nytt liksom, går på toa, chillar, går tillbaka till mitt rum och inser att snön ligger kvar(!) och att det fortfarande snöar. Snart ska jag gå ut i snön och tänka på julen. Mys!
  För övrigt blev säkerhetsförhöret vi skulle ha igår flyttat till idag för det råkade bli felbokning av föreläsningssalen så även en timme från föreläsningen försvann.
  Inom kort åker jag till Chalmers för att skriva färdigt en labbrapport ska ska vara inne senast imorgon. Vi har haft typ en månad på oss så detta är verkligen i senaste laget. Känn lite illa...
  Imorgon är jag ledig, tjoho!


Ok, man ser inte att det snöar, men det gör det!


Boyish, najs.


Ångestsöndag

Hemkommen från Varberg. Trodde att jag skulle få en avslappnad helg med mycket vila, jag trodde fel. Gick runt och var stressad hela tiden över allt som komma skall. Så himla typiskt.
  Sitter just nu och försöker plugga till ännu ett säkerhetsförhör inför labbar i kemi. Skillnaden nu då är ju att det bara är organisk kemi vilket innebär extra insatt kunnighet i att allt är brandfarligt och allt riskerar att explodera. Känns ju säkert.
  Saknar Mattias jättemycket igen, antagligen bara för att jag åkt ifrån Varberg och nu är långt bort ifrån honom igen. Dumma saknekänslor, jag vill slippa dem lite.
  Förresten var det helnajs att träffa Mattias familj igen. Jag fick en försenad födelsedagspresent och diskuterade både det ena och det andra. Många diskussionsämnen hinns igenom under middagar med dem.
  Jag lyckades också hjälpa min syster med en fysik b-uppgift. Duktigt av mig tycker jag.
  Hann också umgås rejält med Gustav, vi såg Madagaskar 1 och 2, men Karl skulle typiskt nog vaa på scoutläger så det blev mest typ highfive och andra coola utbyten med honom.
  Tillbaka till den explosiva världen...


Nystart

Mattias har varit här sedan i onsdags kväll, vilket jag bara varit överlycklig över. Förresten så känndes nog tentan hysta bra egentligen, så nu är det bara att vänta på positivt besked förhoppningsvis.
Igår testade jag och Mattias att äta på Max. Jag bor ju bara 5 km ifrån Max, så atte, ja. Det var najs och det kändes som vardagsfirande som man förtjänade. Nu ska det lagas korv stroganoff och sen blir det tre timmars föreläsning om kolkedjor och annat trevligt mojs. Efter det en helgstripp till Varberg. Ska äntligen få träffa Mattias familj, det var en och en halv månad sen sist. Ska dessutom hjälpa min syster med lite fysik b, ofta jag kommer ihåg...


Just det, klippte av mig håret. Sånt som händer. Har idag på mig en klänningpresent
från Mattias köpt på Lazy Oaf i London. Hurra för nystart!


Nervös!

Nu dör jag lite inombords. Tenta om en timme. Igår var jag inte så här nervös, varför är jag det nu? Min mage bara ropar i protester om att den vill ligga hemma i sängen och vänta på Mattias istället. Typiskt.
 MEN! Snart är det över, wihoo!

RSS 2.0