Parken

Ikväll bär det lite random och oplanerat av till Parken efter förfest hemma hos Jesper. Egentligen har vi fyra föreläsningar imorgon, men efter att ha haft tre föreläsningar med den mannen och hoppat en idag känner vi att nej, man behöver inte vara där. Hanär typ den tråkigaste människan jag någonsin stött på och han lägger ju ändå upp sina powerpoints på GUL så kan lika gärna läsa när jag känner för det och agera bakis imorgon istället. Awesome.
Köpte behövliga strumpbyxor idag och även ett par typ cremevita, najs. Köpte även en liten ljusblå jacka med små vita blommor på. Kärlek vid första ögonkastet. En högre hyra betyder visst inte spara på inköp för mig....


Ny svart klänning idag som kom från H&M på posten förra veckan,
och de nya vita strumpbyxorna.

Fotbollskväll

Kom hem från Hvillan för en stund sedan där det i afton visades EM-kval mellan Sverige och Moldavien. Det serverades även nachotallrik och jag drack en cider till det. Det var härligt folk och ljuv stämning, men tyvärr suger det att titta på Sveriges landslag för de spelar så jävla tråkig fotboll.
Mattias åkte hem idag efter mycket kvällsgos och alldeles för lite morgongos. Jag vill verkligen bara kunna få förlora mig i hans kramande famn i all evighet. Det borde jag få!
Igår var vi på IKEA, jag älskar IKEA. Jag har nu köpt en massa snygga saker och mer ska köpas. Köpte inga möbler igår, men jag spanade in en soffa, matbord med stolar, ett sängbord och ett soffbord. Alla svarta, utom soffan som var typ gråig, det kommer bli supersnyggt i min lägenhet, jag lovar. Det var ett himla jobb att få hem allt igår måste jag bara säga. Två fulla papperskassar, en blå stor IKEA-bag och tre stycken tvåpack flyttlådor. Fyra ömma händer och ett par onda axlar, men åh vad härligt med en massa saker som bara är mina!




Cola!

Imorse räddade colan mig. Så jäkla äcklad morgon alltså. Somnade tydligen hos Carina igår. När jag vaknade mitt i natten och upptäckte att jag inte alls låg i min säng föll hela min världsbild då jag trodde att jag tagit mig hem. Så kan det gå. Hade sjuka upplevelsen där mitt i natten, Carina började prata med mig i mörkret och jag hängde inte riktigt med på det, hon syntes ju inte. Medvetandet kom tillbaka hos oss som somnade där typ sju imorse, alltså klockan sex med gårdagens tid...vi skrattade åt vad som hänt och åkte alla hem. Det var då colan räddade mig i mitt äckliga mående. Nu har jag sovit lite mer och snart ska jag möta Mattias på stationen. Vi får se vad den här dagen bjuder på.

TENTAFEST!

Ja nu sticker jag snart på förfest och sen blir det legendarisk tentafest, typ klassfest, hos Carina. Awesome! Ha det!

Partej!

Dagen efter

Ja idag mår jag ju som jag förtjänar. Blandade känslor över gårdagskvällen, vissa saker är som raderade medans andra är ledsna och andra är helt underbara. Blev fotad av aftonens fotograf, ska försöka leta reda på den pinsamma bilden...shottar för 19 kr och drinkar för 39, ja det säger ju lite om hur tillståndet blir. 
Har haft en något kaotisk och hemsk morgon. Vaknade med ett ryck och satte mig spikrak upp typ klockan sex i morse då min hjärna i sömnen kom fram till insikten att jag har glömt att anmäla mig till tentan jag ska skriva imorgon. Inte särskillt bra. Har i alla fall pratat med folk som vet saker på telefon och det ska tydligen vara okej att gå dit ändå, bara jag talar om för dem hur situationen ser ut. Tur det.
Om ett tag ska jag till Humanisten igen och plugga med Jesper, min lilla söta Jesper. Jag tror att tentan imorgon ska gå helt okej faktiskt. Jag nöjer mig ju med godkänt på dessa kurserna nu i vår då det har ryktats om deras svårighetsgrad. Fast egentligen hade den här tentan nog inte varit så svår om jag bara hade repeterat efter alla föreläsningar...

Slänger upp en bild från förra helgen i brist på bild från
gårdagens outfit då jag hade svinbråttom!

Kalasväder!

Idag är det typ årets finaste dag och jag skojar inte! Himlen är helt blå, det blåser inte särskillt mycket och det är riktigt varm.
Har pluggat sen åtta idag, ska till Humanisten med Jepsper efter lunch idag också. Vi ska fika för det förgyller tillvaron. Ikväll blir det, lite random bestämt igår kväll, att vi ska till Sticky Fingers. Jag tänker så här; så sent ikväll kommer jag ändå inte plugga och lite sovmorgon imorgon är inte så himla farligt...


Nya skor och de är skitsnygga vad ni än tycker och tänker!


Ångest

Idagville jag inte gå upp för att ta itu med min tentaångest så jag låg i sängen till nio. Känns helt fail, men å andra sidan kom jag inte i säng förrän ett igår. Herregud vad jag är lite chockad över gårdagen. Inte trodde jag den skulle innehålla vad den gjorde. Snart ska jag äta och sen åka till Humanisten och plugga med Jesper. Vi är typ bäst på att plugga. Men bara typ. 
Har fortsatt morgonen så som igår förmiddag spenderades. Alltså lyssnandes på hela soundtracket från de tre första säsongerna av Chuck. Bara 221 låtar av najs liksom. 
Nu ska jag läsa lite i min sammanfattning och smaska på nappar.

Jag vill ha den här...men frakten är lika dyr som väskan :(

Allt annat...

...än att plugga gör jag nu. Var just nere och hämtade ut ett paket och innan dess såg jag finalen av ProjectRunway säsong 4. Jag måste säga att jag älskar Christian! 
Om typ en halvtimme ska jag gå till bussen och åka iväg till Jesper där det bjuds på kött och pluggande i afton. Jag har nog gått omkring och dragit ut på hela dagen för att jag velat att det ska bli kväll. Det är verkligen så sjukt tråkigt att sitta och plugga ensam hela dagarna när man kan göra det tillsammans och diskutera så att man fattar och det fastnar. Jag vill bara att det ska vara lördag kväll och tentafest nu. Suger ju att vi har tentan typ halv två till halv åtta på kvällen. Förhoppningsvis sitter man långt ifrån hela tiden och jag tänker ha med mig fika så jag håller humöret uppe. 
Jag har ändå fått gjort en hel del idag när jag skjutit upp pluggandet. Dammsugit, diskat, gjort rent på diskbänken och spisen, gått till återvinningscentralen och slängt pappförpacknngar, vattnat och tittat på två Project Runway-avsnitt. Jovars, jag vet hur man fördriver tid. Nu innan jag åker iväg ska jag ringa Mattias, ännu ett sätt att skjuta på plugg. Jag är rätt skillad ändå.

Fick paket från H&M idag med en massa saker i.
De får presenteras efterhand :)
The Republic Tigers – Buildings & Mountains

The end replication problem

DNA-polymeras måste syntetisera från 5'-3' vilket innebär att den på the lagging strand måste kopiera i små fragment åt gången, s.k ogasakifragment. Dessa kräver en primer för att kunna börja syntetiseras och de ligeras ihop av DNA-ligas. När syntetiseringen närmar sig slutet på the lagging strand kommer ett problem, strängen tar slut innan DNA-polymeraset syntetiserat färdigt hela strängen. Detta löser Telomeras som är ett reverstranskriptas. Det bygger på repetitiva sekvenser i slutet av lagging strand på dess 3'-ända, s.k templat, DNA-polymeraset kan flytta sig längs detta och färdigsyntetisera hela strängen. Telomeras kan bara uttryckas av stamceller som ej blivit differentierade, på detta sätt finns ett kroppsligt försvar mot cancer kallat telomerklockan.
Jag är så trött på DNA nu -.-

It takes more than fucking someone to keep warm

Så var det en ny vecka. Hade en helmysig helg hemma i Varberg och packade ihop saker inför flytten. Fick dessutom en hel del saker utav mormor till mitt kök. 
Nu är det tentaplugg 24/7 som gäller. Typ. Ska till humanisten efter lunch och sitta med åtminstone Jesper. Känns som att man lär sig mer av att sitta och diskutera det här ämnet än att sitta och läsa för då blir man bara trött och inget fastnar. Det blir nog gym i eftermiddag också så jag inte dör av uttråkning. Jag är rädd att veckan ska gå lite för fort och att jag inte kommer hinna lära mig allt. Jag hoppas detta går.

Frightened Rabbit – Keep Yourself Warm

Fredagsbräs!

Idag är det fredag och jag har hunnit plugga samtidigt som jag varit på en massa spridda frågestunder på Berget så allt känns clean. Nu firar jag bara att det är fredag hela dagen så jag har hoppat runt och dansat till en massa bra musik på spotify och så har jag gjort mig partyredo för ikväll blir det chips alkohol och utgång. Wihoo! Idag kan inget sänka mig, jag är på topp!


Byxdress, lite 80-tal?
För ett år sen igår såg jag MIKA live så här är en hyllning:
MIKA – Love Today

Shotgun

Ja imorgon ska jag nog ta och skriva om shotgun-metoden då man beskjuter DNA så att det bildar korta sekvenser som man jämför och sätter ihop till hela genom. Just nu lyssnar jag på låten shotgun istället och jag skulle säga att den underhåller mig mer än av shotgun-metoden kommer göra.
Ja jag måste ju erkänna att jag var av helkasst humör förut och nära att bryta ihop, men så tog jag mig till gymmet. Jag måste säga, att träna gör fan underverk. Jag är som en helt ny människa. Piggare än före jag tränade, gladare, inte en pessimistisk tanke om plugget och dessutom är jag proppmätt efter en delikat laxmåltid. Nu ska jag bara hålla ut ett skrivpass till så är det dags för te och lyxfällan klockan nio och sedan sängdags med bra bok. Feelin' awesome!
Och imorgon blir det tjockiskväll med chips, alkohol, spel och utgång. Hurra!



Ardis – Shotgun
"How can I not love sex, violence and rock'n roll"

Ballonghuvud

Ja idag är inte den roligaste pluggdagen. Var på frågestund i morse 8-9 där svaren till instuderingsfrågor gicks igenom. Jag hade inte gjort dem och när vi gick igenom kände jag bara hur en hög av tegelsten ramlade ner på lilla mig. Allt var så ingående och jag kommer inte kunna klara av att lära mig så ingående om allting. Jag kommer dö. Jag är jätteorolig nu. Det hjälpte inte precis att jag fick huvudvärk efter frågestunden och fick kämpa med den ett bra tag här hemma pluggandes. Usch! Efter ipreen och te har den nu försvunnit och jag hoppas inte den kommer tillbaka för jag har en hel eftermiddag och afton kvar av plugg. Det hemska är att jag vet redan nu att jag inte kommer hålla min planering idag för jag har inte hunnit så långt med det här avsnittet som jag ville och jag har inte så mycket schematid kvar till det. Får hoppas på ett mirakel. Inte kommer jag hinna med instuderingsfrågorna till morgondagens tre frågestunder heller så får väl gå dit och skämmas lika mycket som idag antar jag. Fy. Var är alla kramar när man behöver dem? Jag är inte pepp alls. Jag får sno några kramar av Jesper sen när vi ska gymma. Jag längtar till dess. Ett par timmar utan DNA i tankarna. 
Återgå, hejp.



En av mina favorittröjor, typ apskön.

Gym

Nu sticker jag till gymmet med Jepser och förhoppningsvis Magda också. Hipp hipp hurra för solen!

Ego.

Tentaplugg

Ja så var tredje dagen av tentaplugg i full gång. Har varit uppe sedan sju och solen har skinit konstant, jag känner mig mycket mer motiverad att gå upp och tentaplugga till denna tentan än någon av de tidigare. Mörkret gjorde allt så dystert då så man typ tyckte synd om sig själv, nu vill man bara upp för att suga i sig sol!
Jag har lyckats hålla mig hyffsat bra till mina scheman hittills så jag hoppas att denna tentan kommer gå bra. Jag är lite nervös över att det är väldigt mycket vi gått igenom och jag har kort tid kvar att lära mig på...mina sammanfattningar är minsann inga korta stycken. Jag är redan på 20e sidan av text och har inte ens gjort hälften än. Å andra sidan har vi inte en enda dag i skolan nästa vecka och tentan är på lördagen så där finns mycket tid att ta av. Jag hoppas att jag klarar av den veckan och inte dör av uttråkning...får se till att planera en massa gymtid med Jesper så löser det sig nog!
Gjorde förresten te för en stund sedan och när jag öppnade skafferiet för att ta honung bara tömdes ett paket spaghetti ut på golvet. Plockepinn giganto! Haha, det är i alla fall det värsta som hänt mig denna veckan så hoppas att jag har flyt resten av veckan också.
Grannen under lyssnar på pianomusik som vanligt varje morgon. Lite härligt tycker jag. Trevlig tradition, det kommer jag nog sakna lite när jag flyttar. 
Nu fortsätter pluggandet. Tjo!



Vårklädd såklart och idag är solglasögonen bara ett måste!




Ångesten kryper på...

Ja idag är det exakt två veckor till tentan och jag har börjat få lite ångest över det. Jag hade tänkt att jag skulle börja skriva sammanfattningar idag, men näe, jag mår alldeles för illa. Jag får väl skylla mig själv för igår var det fest. Förfesten blev alldeles för lång så när vi kom in till stan gick vi till Max istället. Ja jag dregglade ju såklart över min Grand deluxe, mums! 
Jag undrar om doften av pappas dadlar som ligger häri soffan bidrar till min huvudvärk? De luktar verkligen pyton! Nu ska jag försöka bota bakfyllan med lite yoghurt. Senare ikväll kommer Jesper hit och säkert någon mer för att titta på finalen i Melodifestivalen, jag ser mycket fram emot ikväll. Först borde jag ju i och för sig både städa och handla...

Ännu en Napabild, jag vill bort!


Äntligen fredag

Här sitter jag i min soffa och har just avslutat min dagliga smoothie. Kroppen den värker som flera svordomar. Jesper och jag gick till gymmet igår också för att träna bort träningsverken som kom igår. Detta resulterade i att jag nu har träningsvärk i fler muskler...
Nu ska jag åka och ha föreläsning och datalab, sen är det helg och fest. Awesome!



En klockren bild från Napa09. Man åker gärna tilbaka dit och då.

H&M

Ja jag vill ju ha en massa saker. Vad säger min plånbok? Ska jag välja bort klackskorna trots läckerheten?! Gaah, jag vet ingenting!!!!















Streching

Ja här sitter jag på mitt golv och strechar framför AFV. Har nyss slängt i mig två mackor efter att ha tränat ett ganska hårt pass med Jesper. Vi är typ asbra på att träna. Jag kan verkligen känna redan nu hur jag kommer att ha träningsvärk i min rumpa och mina jumskar. Gett! 
Jag känner att jag inte har någon koll på saker och ting just nu, tillvaron är aningen oplanerad och rörig, men jag ska försöka snygga till den, det är så mycket tankar på flytten just nu så allt annat försvinner bort lite tydligen. 
Det var så mysigt att ha Mattias här så nu typ saknar jag honom extra mycket bara för att han inte är kvar längre. Dumma orealistisk tankar!



Min nya väska jag köpte en gång :)

Räkdoft

Var ju som sagt på stand-up. Shan Atci var det och jag måste säga att jag hade good time. 95% av skämten var blatteskämt och även 95% av publiken var blattar, klockrent.
Chillade efteråt hos Jesper där det random bjöds på räkor. Då alla andra bestämde sig för att gå till PC valde jag att ta mig hemåt och ta igen gårdagens sömnmis. Jag gick genom hela stan och satt på en full buss doftandes räka. Det var ett mycket enkelt sätt att säga stör inte mig på. 
Nu blir det svtplay och På Spåret sen sängen och sova. Imorgon får jag mitt gos!



Stand-up

Ikväll ska jag gå och titta på live stand-up för första gången i mitt liv. Allt kring detta evenamang är så random, men jag ser fram emot det väldigt mycket ändå. Man lär ju ha roligt..
Lunchade med Cicci nyss, det blev thai, jag är alldeles för mätt för mig själv. Det var väldigt trevligt, kändes som sjukt längesen vi träffades och det var det nog också. Jag kan inte ens komma ihåg när det var. 
Imorgon kommer Mattias och det gör mig överlycklig, jag saknar honom hela tiden och jättemycket. Det är orättvist. Något annat som är orättvist, eller egentligen bara dumt, är att tv6play inte har lagt upp veckans avsnitt av Chuck, jag vill ju se det innan jag ser nästa avsnitt nu på måndag! Vad är deras problem mån tro?

Måste ju langa en bild på ett av mina senaste inköp.
Äkta skinnskor från Nilsson, originalpris 1099, jag köpte dem för 250,
jag är typ apglad över dem!



Smakstart

Började dagen med att lyssna på Nudity is not a Crime i smakstart i P4. It nice. 20 min av mys enligt dem själva och jag kan hålla med. Jag känner mig som en lite stolt flickvän just nu så det får vara mitt bränsle idag.
Snart sa jag till skolan och ha föreläsningar med fransmannen som ser ut sm en mesig Wolverine och ikväll blir det teater, Peer Gynt.
Ha det najs!

Coolyeah.

RSS 2.0