Hurra!

Jag tror att ett under just inträffat. Alex blev tillräckligt frisk så Mattias behöver inte jobba ikväll. Igår verkade nämligen Alex vara en bra bit ifrån frisk så ja, det måste vara ett under. Mattias ledighet betyder att vi kan gå och se Avatar ikväll. Jippie!
  Klockan två ska vi dessutom träffas på stan och se om någon lämnat något värdefullt kvar på rean. Känns inte väldigt ljust, men man måste ju ändå försöka. 
  Det blir en riktig heldag idag, jag är så glad. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie!!


Idag har jag på mig så gamla kläder så vi behöver inte bry oss om dem ^^


H&M

Har kollat H&Ms rea. Vågar man slösa pengar är ju frågan?




Två koftor ja, men den översta är ju minst sagt ett kap, den nedre ser bara sjukt mysig ut.


Mattias?


Knopen

Det har varit väldigt mycket hitande och ditande på senaste. Var hos ingifta farföräldrar på juldagen och åt kalkon, som alltid, och jobbade sedan på kvällen. På annandagen sov jag som en som behövde mycket sömn, umgicks med min familj som nu är helt hemma för det är lov. Trevligt faktiskt. Jobbade på kvällen, sov hos Mattibooi. Tittade i söndags på Inglourious Basterds, en av världens absolut bästa filmer, med Mattias och han höll för mina ögon när jag inte borde tittat. Det var snällt. Igår kväll träffades hela släkten på mors sida hos mormor och morfar där vi åt alldeles för mycket julmat och så lekte vi julklappslek. Jag vann fyra paket, skillZ. En nagelborste, en typ stekpincet/salladsbestick som har två händer, tvåpack tändare och en klädrulle som tar bort damm. Ja, alla klappar var från typ Ge-Kås, men vi älskar mormor för det.
  Idag har jag läst körkortsteori inför mitt prov, segt, men behövligt. Har också haft min mörkerkörningslektion och så har jag varit på Knopen och i princip sagt upp mig. Jag förstod inte Vije, hon verkar inte godkänna att jag vill sluta om jag inte har någon bra anledning till att göra det. Kan inte bara viljan att sluta vara en tillräckligt bra anledning? Mattias sa i och för sig upp sig igår så de tror väl att vi har pratat ihop oss. Är det egentligen så konstigt om vi skulle ha gjort det? Det är väl inte mer än naturligt, de borde ju ha räknat med det från början, att om en försvinner så försvinner båda. Jag är så trött på att få så lite tid med honom. Vi sitter uppe sent varje kväll för jobbar inte han så jobbar jag, vi sover nästan aldrig tillsammans och det finns inte mycket tid till att hitta på saker eftersom vi alltid träffas så korta stunder. Nog om det.
  Mitt samtal idag om nyårsafton med Vije började på att jag ska jobba på nyår till att hon inte vill att jag ska behöva jobba, till att hon inte vet om jag behöver jobba, till att det är 90 procent chans att jag inte behöver jobba, till att slutligen var 99 procent chans att jag inte behöver jobba på nyår. Jag kommer få jobba på nyår ändå. 
  Mattias kommer också få jobba på nyår. Min snygga cavalier som ska matcha mig. Ännu en av tusen anledningar att säga upp sig från Knopen. Imorgon vill jag se Avatar i 3D med min man.


Julåterblick

Det har ju inte funnits så mycket tid för blogg det senaste, men nu tänkte jag ge er min julafton i bilder.
  Tillbringade middagstid hos farföräldrar med farfars systerfamilj och så min far. Väldigt mättande. Kvällen spenderade jag hemma med familj och morföräldrar. Också mättande och ovanligt lugnt och skönt.




















Julafton

Har inte funnits tillfälle att blogga idag. Inte så konstigt egentligen, vem prioriterar blogg på julafton? Finns inte tid nu egentligen heller, ska sova nu för imorgon blir det lunch med ingift släkt. Det jag vill få sagt är kort och enkelt; God Jul!

22 månader och julmys

Igår var en helmys kväll som avslutades med att jag och Mattias cyklade hem i snö. Idag vaknade vi "tidigt". Vi ställde klockan på nio, men vi gick inte upp då. Dagen var helt planerad, men den planen raderades helt allt eftersom tiden gick. Hur som fick Mattias en överraskningsjulklapp av mig. Vi har nämligen bestämt att vi ska åka någonstans tillsammans och bo på hotell m.m. Det slutade ändå med att jag ville ge något och så stickade jag visst en halsduk. Den blev väldigt uppskattad och det gjorde mig lika glad som jag tror att Mattias blev. Så småningom åkte vi hem till honom och klädde gran, åt mat och cyklade till Knopen där vi fick julklappar. Random och uppskattat. 
  Nu sitter jag i min fars lägenhet uppe i Mölndal och tittar på Love Actually, eftersom det är den enda julfilmen som visas på tv ikväll. Jättekonstigt! Brukar inte dagen före julafton vara full av julfilmer?
  Träffade Lovisa på stationen i Varberg när Mattias skulle vinka av mig med näsduk och tårar, så vi samåkte på tåget och hade mycket att ta igen sedan vi tog studenten. Trevligt må jag säga.
  Bara så att alla vet, imorgon är det julafon!! Och så älskar jag verkligen Mattias. Slut.

Julavslutning

Yes, nu kom jag precis hem från att ha varit i stan och tittat på julavslutningen för alla elever på PS. Lisa, Calle och Isak var också med. Det är inte riktigt lika intressant när det bara är någon kvar som man känner, men det var mycket hög mysfaktor.
  När det var slut gick vi vidare till Blå Dörren. Jag minns inte ens när jag var där senast. I somras var det nog föresten? Jag åt i alla fall en baguette med kycklinröra, den var efterlängtad. Vi påbörjade också det som jag och Lisa skulle ha gjort igår, nämligen en lista med historiska saker på en viss bokstav som vi sedan ger till vår gamla historialärare. Det är en lång historia så jag hoppar över den. Detta blir tredje året i rad, man kan ju inte bara sluta. Årets bokstav är för övrigt T. Fortsättning följer ikväll. Då blir det också julfirande hos Lisa med massa gott och Die Hard. Också det en årlig tradition.
  Jag och Lisa ska byta julklappar först. Det ser jag fram emot. Ska nog åka rätt snart faktiskt. Ska bara packa ihop mig med extra byxor och cykel till ikväll, ta på tjocka strumpor och packa ner julklappen. Hoppas jag får köra!

Gul
Glömde naturligtvis kameran hemma -.- Får bli en bild på mina strumbyxor istället!


Julklänning

Var i stan ett bra tag, gick i många affärer och hittade ingenting. Var inne på Bokia där det var smockfullt med folk som stod i kö i hela butiken. Filip var där, utan Fredrik, och signerade deras nya bok Tårtgeneralen. Träffade aldrig Lisa heller för allt blev så försenat och tåget hon satt på skulle inte vara framme i Varberg förrän efter halv sju och alla fik stänger sju så det fanns ingen tid. Det vi skulle göra får vänta till imorgon, även fast det blir lite sent då...
  Slutligen, när klockan närmade sig sex och affärerna skulle stänga så hittade jag äntligen en klänning på H&M. Hann också gå till Lindex där jag köpte ett par svarta overkneestrumpor. Sist gick jag in på Kvantum och köpte mig två mandelbullar...jag fick det...


Klänningen känns lite 40/50-tal tycker jag. Tänkte ha röda strumpbyxor till och de nya overkneestrumporna. Känns juligt :)


Staden

Ja nu tar jag alldeles strax bussen in till stan. Lisa kommer hem till Varberg idag, när vet jag inte än, men hon ska höra av sig. Det gör hon snart förhoppningsvis. 
  Jag åker in tidigare i alla fall, jag har nämligen lite ärenden och så vill jag gärna hitta något att ha på mig på julafton. Inget fancy precis, men någonting nytt ändå. Det får man unna sig.
  Hörs ikväll!

Lakritskola

Idag görs det lakritskola igen. Tydligen ska vi ge bort i julklapp och då behövs det mycket mycket mer...konstigt tycker jag eftersom nästan all kola sen förra gången finns kvar. Men, men, mamma bestämmer. För knäck, det fick jag ju inte lov att göra igen, det har vi ju så mycket. Nej, och den är hård. Typiskt.

Pringles...

...ja det var vad jag fick i advetspresent. Mums vilket gott avslut på denna söndagen :D

Gran!

Ställde klockan på halv nio idag, det var nämligen tid att åka inte i den djupa skogen och hitta gran då. Jag tog ju med mig kameran, men foto tog jag inte. Lusten att ta av mig vantarna var inte stor alls. Fy så kallt det var! Mattias var med och min systers pojkvän, vi fick ta två bilar. Min mor är verkligen kräsen vad gäller gran. Jag hittade så många granar som jag föreslog, ingen dög. Vi letade efter tre stycken, så det tog ett tag som ni kanske förstår. Något negativt var att de hade slutat med fika, det brukar de alltid ha där. Det är typ därför vi åker dit och hugger gran. Det sög lite, jag och Mattias hade gått och laddat för det hela tiden medan vi frös näsorna av oss.
  När vi kom hem till värmen spelade jag och Mattias alfapet. Vi börjar verkligen göra pensionärsgrejer mer och mer. Jaja, någon gång ska man börja...
Jobbafton för Mattias idag så han lämnade mig strax efter fyra för att cykla i snöande miljö. Massa mysigt! Jag tillbringade resten av kvällen med att pynta granen, pepparkakshuset och att slå in julklappar. Nu är det inte mycket kvar att göra till julafton.
  Förresten, jag har ju inte öppnat min adventspresent än. Det ska jag gå ner och göra nu. Tjosan!

Gran



Pepparkakshus




Övningskörning

Vi hann aldrig börja pynta granen och pepparkakshuset innan båda mina bröder blev uppringda av kompisar. Typiskt. Jag har i alla fall satt huset på plats och satt belysning i granen så det är bara att börja direkt imorgon istället.
  För att fylla tiden med något åkte jag och mamma ut och övningskörde. Hon är fortfarande livrädd och när jag försökte backa in på en parkeringsruta började hon gorma och jag fick inte parkera mer. Jag förstår inte! Om mindre än tre veckor har jag mitt teoriprov och uppkörningen. Förhoppningsvis då körkort efter det. Hon kommer bergis inte låna ut bilen till mig. Vad är problemet?! Jag pallar inte att cykla till jobbet mer om det ska fortsätta vara tio minusgrader. Blä. Jag fick i alla fall lov till att backa ut och köra in på vår infart idag. Efter stor övertalan. Hennes argument var att hon inte är redo än. Mitt motargument var att det är väl jag som ska vara redo...det funkade.
  Nu ska jag snart cykla till jobbet. Åh vad jag inte vill det idag. Igår stelnade mina tår ihop...

Lördag förmiddag

Klädde precis min lilla gran, i eftermiddag blir det den stora granen på övervåningen som ska kläs och imorgon bär det av ut i skogen för att hitta årets julgran. Kalas!

Gran


Dum fredag

Klockan är snart tre och vad har jag hunnit med idag? Ingenting. Jag gick ändå upp klockan nio i morse.
  Min bror var sjuk och hemma så vi tittade på Jurassic Park, vi åt och sen tittade vi på Mulan. Nu i en timme har jag inte gjort någonting alls. Ska jobba ikväll och det dödar hela eftermiddagen. Jag känner mig stressad och har inte lust till någonting. Dessutom känner jag mig ensam. Jag klarar inte av att vara länge utan Mattias, det klarar tydligen han. Fan!

Vy

Jag blev glad när jag tittade ut genom fönstret. Det snöar och det ligger kvar. Nu blir det Simpsons.


Färdig!

Så där, nu har jag gjort färdigt Mozartkulor, nötchoklad och de sista kokossakerna som behövde doppas i choklad. Nu är jag verkligen, verkligen trött. Sällskapar kanske mina bröder framför julkalendern om en stund. Jag har inte ens sett ett helt avsnitt i år. Fy skäms! Sett delar av två stycken tror jag.
  Jag ser fram emot att senare ikväll få sjunka ner framför Simpson's the Movie och bara underhållas till max. Idag har verkligen varit en sådan dag som jag för ett halvår sedan gick och längtade till övermycket. Superkallt så man måste vara inne, men ändå har varit ute, att det snöar, julgodisbak, julmusik, familj och små lampljus i alla hörn. Underbart!


Jag tycker absolut inte om Mozartkulor, men jag tycker verkligen om att göra dem ^^


Godis i massor

Nu har jag gjort färdigt chokladkolor, mintkolor och några slags kokosgrejer i choklad. Har också nyligen tagit en välbehövlig paus med lussebulle och te. Har hållt på sen elva ju, jag är massa trött. Har då kvar Mozartkulor, mer nötchoklad och mer knäck. Tror att jag skippar knäcken idag faktiskt. Får bli imorgon kanske. De andra två ska jag nog hinna med före kvällsmat dock. Tar inte så lång tid, i och för sig tar det tid at doppa...äsch, det är inte så farligt i alla fall. Det är värre att faila när man ska hälla kola i formar. Den stelnar ju mycket snabbare än vad man hinner göra sig av med den! Inget av det jag gjort har bränts, än, känns inte som så stor chans att misslyckas med det jag har kvar heller.
  Nej, nu får jag börja igen. Nu blir det Pet Shop Boys istället för julmusik. Fem timmar räcker.
  Och bara för att påpeka det så är det minus åtta grader ute.


Chokladen räckte inte riktigt...Får se om det blir över nu efter Mozartkulor och nötchoklad :)



Mint!



Har slagit in typ hundra chokladkolor i papper, det tar lite tid...


What?!

Jag måste bara berätta om det skummaste fenomenet just nu innan jag cyklar till affären. Här är inte ett moln på himlen och det snöar. Jättemycket! Kan någon förklara för mig?

Torsdag förmiddag

I denna stund sitter jag på en pytteliten stol framför min braskamin. Sade farväl till Mattias vid busshållplatsen för ungefär en halvtimme sedan. Han ska köra bil och sedan spänna muskler med män nämligen. Morgonar då vi får sova länge tillsammans existerar knappt.
  Hur som var igår en awesome dag. Jag hade inte riktigt tid att blogga ens. Gick upp i tid och pysslade med en hel del saker här hemma fram till det var dags för Ge-Kås. Inte för att jag och Mattias direkt behövde något, egentligen, men man hittar ju alltid struntsaker som man köper ändå. Exempelvis köpte jag en ny foundation från Maybeline, vet inte alls än om den är bra, men den verkade bra. Vi köpte kokostoppar som vi frossade i senare under kvällen. Övergott. Mattias lämnade dem här. Det bådar inte gott.
  Idag är planen att göra det sista julgodiset i alla fall. Jag får nog göra en till sats av nötchokladen för någon har gått och småätit...jag tror på mamma.
  Nu blir det inköp, hörs sen!

Snö!

Äntligen fick jag se det jag gått och väntat på hela dagen! Stora lätta snöflingor i gatlyktsskenet som sakta föll till marken. Där de visserligen smälte, men ändå, det är minusgrader nu så om det bara fortsätter vara det och fortsätter snöa så kanske man vaknar lika glad imorgon. Jag kommer ändå vakna glad imorgon. Imorgon blir awesome.
  Nu sömn. Sov mys alla!

Jobbafton

Ska inom kort gå ut i kylan för att transportera mig på cykel in till Knopen. Ska ju egentligen jobba imorgon, men av någon anledning ringde de och bad mig komma idag. Efter långt övervägande kom jag fram till att det också var det bästa. Imorgon blir det då nämligen Ge-Kås med mormor och Mattias. Efter det får Mattias och jag en lugn kväll för oss själva. Det känns som evigheter sen. Det klart att vi träffas ofta, men hur kul är det att alltid träffas korta stunder och skiljas åt i hast och stress. Av den anledningen avskyr jag vårat jobb. Idag är till exempel en sådan dag. Vi avnjöt eftermiddagen på stan med julklappshandel, jag har nu inga kvar att köpa och Mattias har en, men för att hinna få en lugn stund tillsammans innan Mattias skulle börja fick vi plötsligt bråttom hem. Dessutom är ju hans momor på besök så de hade satt fram fika och varit på dagsäventyr vi var tvugna att lyssna på. Det blev inte mycket tid till oss. Inte blir det tid efter jobb heller för då är klockan sent. Skitjobb.
  Dessutom tror jag att jag fått köldskador på mina ben idag. Jag fryser fast jag är så varm. Jag vill ha imorgon!

Hallå! Snön!?

Jag antar att det bara var jag som tittade på tv4-vädret igår. Hur som fick det mig att se jättemycket fram emot idag. Det skulle ju bli snö! Var är snön? Här är bara regn i Läjet. Jag måste säga att jag är lite ledsen nu...

Mer julgodis

Efter att i morse gått upp tidigt för att besöka tandläkaren, sista gratisbesöket plus att det var ett besök på helnya Hälsans Hus i Breared, åkte jag en stund till Mattias och gosade. Jag skakade länge hand med hans mormor som är på julbesök ifrån Danmark. Jag och Mattias kysstes senare adjö och han gav sig iväg på sin dags äventyr som innefattar muskelspänning, Gbg och sedan Alice Cooper. Jag hade velat vara där...dumma pengar. Nästa gång han kommer blir det, jag befarar att han liksom dör snart...
   Hur som gick resten av idag till att göra julgodis. Jag gick till affären och köpte x antal ingredienser och började göra ischoklad. Vanlig ischoklad är inte supergott så jag la rice crispies i, det blir mumsigare då. Efter slutförandet av det delade jag hasselnötter, smälte choklad och gjorde någon slags egen grej som jag kanske har haft recept till en gång i tiden då jag senast gjorde det, men nu bara improviseade jag med mängder och det blev riktigt bra. Det är ju då bara två ingredienser så inte så mycket skulle kunna gå fel ändå.
  Jag är nöjd över idag. Mer nöjd än över knäcken...jag ska göra ny. Jag ska också göra mozartkulor, mintkola, kanske vanlig kola och enligt min syster några slags kokoskorvar? Inte något minne av vad det skulle kunna vara, men tydligen har vi gjort det någon gång förut. Är det något mer julgodis man borde göra?





Mums!


Julpynt

Jag måste säga att det har varit en mycket mysig dag idag. Det blev visst inte så mycket städ hos Mattias, men det blev däremot väldigt mycket gos och mys i soffan. Dumt nog började han jobba redan klockan fem idag så då åkte jag hem. Det första jag gjorde var att tina två lussekatter. Ett måste denna dag. 
  Efter en anings röjande och dammsugande kunde jag börja med dagens mål, julpyntet. Nu är det julstämning av högsta grad på mitt rum. Bara granen kvar, men den ska inte upp förrän typ nästa helg.
  Ikväll ska jag pyssla med hemligheter...

Nissar



Snögubbeljus



Snöpar



Småtomtar



Ledsen i ögat


Lucia

Okej, även fast jag bloggar först nu så var faktiskt jag och Mattias uppe redan klockan sju och tittade på årets luciatåg på TV. Det sändes från Växjö i år. Sjukt många låtar man inte kände igen, men helmysigt ändå. Det var många som var väldigt duktiga med. Annars hade väl Växjö i och för sig gjort bort sig. Lucian sjöng inte, är inte det konstigt?
  Mattias mamma hade gjort varm choklad, tänt ljus och lagt fram pepparkakor. Mys. När det var slut gick vi och la oss igen och nu är vi här, jag vid datorn och Mattias sover. Trötte.
  Ikväll blir det julpynt hemma, men först frukost och städ hos Mattias. Hejsvejs!

Pepparkakshus

Jag, min mor och mina bröder la lite tid tillsammans och lyckades pynta årets pepparkakshus. De blir alltid lika snygga, för att då dra en gräns vid vad mina bröder klarar av, men utan pepparkakshus, ingen jul ^^






Platt lördag

Jaha, nyss plattade jag mitt hår, det var ett bra tag sen jag gjorde det sist. Mitt hår har visst vuxit jättemycket. Synd bara att det inte blir så väldigt platt när jag plattar det bara. Men, men, en dag då jag nästan är som förr blir också bra. Snart blir det pepparkakshuskaos!


Ego.


Pappsi

Fick aldrig tillfälle att blogga under min vistelse hos far så får bli nu istället. Jag åkte upp så att jag var där strax innan han slutade jobba, han slutade fem. Och höll jag på att missa tåget eller?! Ja. Herregud, folk är så sjukt sega när de ska göra något i Hallandstrafikbåset. Jag vet inte vad det är de gör där, men de har typ tusen frågor till personalen där. Jag uteslöt Pressbyrån för att där stod typ åtta pers i kö, men jag gick tillbaka dit när det bara var fyra minuter kvar till tåget skulle gå, för då höll nämligen fortfarande samma människa på längst fram i kön och frågade saker...Hur som måste tydligen alla byta rabattkort nu, de gamla duger inte längre, så han på Pressbyrån segade jättemycket och skulle tvunget överföra typ 1,50 kr till det nya kortet. Då blev jag arg och sa att jag hade bråttom. När jag sen gått ut och runt hörnet stannade tåget in vid perrongen. Det är en bra bit att springa ändå. För folk som inte vet det.
  När pappa lyckats hitta en ledig parkeringsplats i ett fullproppat Göteborg fick jag min efterlängtade födelsedagspresent som jag själv hann kolla ut innan han kom. Ett par stövlar blev det. Score!
  Vi åt också på Tranquilo, en spansk restaurang med alldeles för hög volym på musiken, men annars trevlig. Vi åkte sedan hem och tittade på tv. Såg bland annat Shanghai Knights och så åt vi pumpakärnor (!) och drack öl. Najs.
  Gick och la mig vid tolvtiden, sov ett par timmar, vaknade då av att grannen under, som tydligen är ett fyllo, hade satt på radion på överhög volym så jag hörde bara en jobbig röst genom golvet väldigt länge. Blev inte så mycket sömn och jag vaknade med huvudvärk och illamående. Lyckades ändå ta mig in till stan vid tolvtiden igår, trots att jag rokade sätta mig på fel buss (-.-) och träffa pappa för lunch på Thai Basement, typ. Efter det åkte jag hem till Varberg. Slut på det äventyret.


Stövlar till mig ^^


Tjing

Nu åker jag inom kort för att spendera tid med min far och sova där, det förvånar mig seriöst inte om senast jag gjorde det var förra julen...jag vet att jag har sovit där två gånger sedan dess i alla fall, men båda de gångerna har Mattias varit med och det har inte direkt varit för att träffa pappa. Jag känner mig lite som en dålig dotter.
  Lagade nyss spaghetti till mig själv och orkade inte ens äta hälften av det. Känns ju sjukt bra att slänga så mycket mat. Not.
  Ser inte fram emot cykelturen till stationen eftersom det regnar och det innebär att jag kommer bli sjukt blöt.
  Men, men, vi kanske hörs ikväll. Bild blir det inte idag för jag känner mig sjukt ful. Hejdå!

Esamhet

Fick sova i åtminstone sju timmar i streck i natt. Vaknade kvart över sju nämligen. Låg vaken ett bra tag då, men lyckades nog typ somna om, jag var i sånt där läge då man typ sover och vaknar hela tiden och drömmer väldigt mycket.
  Hur som tror jag det var bra för mig att få den sömnen, det var längesen jag sov mer än tre timmar i streck.
  Den här förmiddagen är för övrigt seg och inte alls kul. Jag känner mer ensamhet än vad man borde kunna. Jag vill bara åka till pappa nu.

Scrubs

Såg alldeles just sista avsnittet av Scrubs. Jag säger att det var helt tillåtet för mig att släppa en lite tår längs min kind. Fy så mycket jag har tittat på det. Så många timmar jag slösat på det då jag borde gjort annat viktigt.
  För övrigt har jag mått lite skumt idag. Det som drabbade mig igår släppte aldrig. Jag la mig tidigt, men somnade aldrig och sen vaknade jag med intevaller hela natten. Skulle ha åkt till Mattias idag och gjort julgodis, men han kom hit istället och vi gjorde ingenting. Gett det också. Sen är jag mycket glad över att jag slapp jobba idag. Den här kvällen behövde jag för mig själv. Ska nog försöka lägga mig inom kort faktiskt. Får hoppas på att det går bättre ikväll än igår.
  Imorgon ska jag till min far. Ska nog få min födelsedagspresent. Den blir bara två månader för sen...

Pepparkaksbak

Jahaja, idag var det dags för det årliga pepparkaksbaket med släkten hos mormor. Mycket släkt nu i täta intervaller kring jul. Det gör absolut ingenting.
  Tog med mig Mattias till mormor där vi hårdbakade samtidigt som sju andra...alla fick inte ens plats samtidigt. Jag säger ändå att det är sjukt att man kan stå nio pers och baka samtidigt i ett kök. Creds till mormor som har många bakbräden. Finns inte så mycket mer att säga egentligen. Mattias fick åka och jobba, Knopen förstör så många bra dagar. Det spelades mycket Mario Kart på Wii. Nu lär vi ju inte heller ha brist på pepparkakor precis, det blir en hel del när fyra barn bakar. Fem burkar tror jag att vi fick med oss hem. Namnam.
  Nu somnar jag nog seriöst snart, jag mår inge vidare bra, min hals har lyckats börja värka, vad är ens det om? Har inte sovit någe bra på senare tid heller så jag behöver lägga mig tidigt. Det ärrar lite bara att inte få ett svar på mitt godnattsms av Mattias, dumma Knopen, igen.
  Godnatt säger väl jag kanske då, natti natt!










Mattias var lite lång, han fick böja sig..


Julkalender

Haha, kom äntligen ihåg att kolla in oioioi's julkalender i år nu när jag sitter vid datorn för en gångs skull. Så sjukt klockren! Här är lördagens lucka:





Gå själva in och kolla vetja ^^ http://www.oioioi.se/



Nytt

Hoppsan, jag fick visst bara nog och klickade på ett nytt tema till min blogg och lekte lite med färger och typsnitt. Nu är jag hemskt mycket mer nöjd. Även bloggen måste ju julpyntas lite. Nu ska jag gå ner och äta lussekatter. Mums!

Julkorv

Okej, nu är det så att min släkt är en av få som har den gamla traditionen kvar att göra egen julkorv. Jag kan därför förstå om folk tycker det är lite äckligt med att gojsa med händer i mycket köttfärs och ta i korvfjälster, som består av grisktarmar, så därför ber jag er att kanske inte läsa detta inlägget då, eller titta på bilderna.
  Hur som träffades min, min morbrors och min mosters familj igår hemma hos mormor och morfar som vi alltid brukar göra. Alla små nöjer sig med att blanda och gojsa i färsen, sen bara tröttnar de så då blir det inte riktigt lika trångt och jobbigt. Vi kan välja mellan några uppgifter, typ lassa färs, mata ner den, hålla i korven, knyta ändarna och lägga i påsar. Sen finns de också de som langar godis åt de som är äckliga om händerna, alltså åt typ alla som är med i processen.
  Eftersom jag var med och hjälpte till gav jag min kamera till min bror i hopp om att få foton. Oj vad jag fick foton, synd bara att de var på typ huvulösa personer, skor och skafferier...dessutom måste något kladd ha hamnat på linsen för i princip alla foton var supersuddiga i mitten av bilden. Ni får ursäkta och stå ut med det helt enkelt.
  Efteråt spelar alla barn pingis eller tv-spel, men vi äldre är mer sofistikerade nu och ingår i fikapratet. Det är också trevligt. Hade vi försökt oss på pingis eller tv-spel också hade det nog inte funkat, barn är otåliga. Jag vet. Men vi trivdes bra med att prata om synfel och svininfluensa också.
  Bilder:


Syskon och kusiner som kladdar.



Morbror Fredrik fick använda sin snickararm till at krossa peppar. Det gjorde han bra.



Ja, han skulle tvungetta en bild på mig..



Kusin Tim, som var bakfull, aj aj aj.



Suddig ja, men ungefär så där kan det se ut.


Tillbaka

Hejsvejs gnejsfejs! Nu är jag hemma igen. Det var väl inte så dåligt. Tog ungefär en timme att få tillbaka min kära cykel igen. Dock fick jag frågan om jag kan jobba en och en halv timme ikväll när jag var inne på Knopen. Tydligen kommer hälsomojsfolk dit imorgon, så jaha, en hel ledig mysig kväll blir nu bara försörd. Skit.
  Men, men, uppdatering var det ju. I fredags hände inte så mycket mer än att jag hade körlektion, åkte hem till Mattias och lagade köttfärssås till honom, myste en hel del och sedan jobbade. Efter jobbet gick jag ju i och för sig till Campus också ju. Träffade lite folk man inte sett på år och dar och så spelade ju bland annat Nudity is Not a Crime. Najs.
  I lördags jobbade jag mellan halv två och fyra, var sedan på elektrisk estetkonsert mellan fem och halv åtta, den var trevlig, och sen jobbade jag igen.
  Igår hände det grejer. Det gjordes nämligen julkorv, men jag tänkte göra ett eget inlägg om det, för min bror tog många foton...
  Träffade Mattias efteråt, vi hade en hel del att reda ut och sen gick den dagen och så blev det denna. Jag har inte riktigt bestämt än vad jag vill göra med idag. Att jag ska jobba ikväll dödar lite lusten till att göra en hel del saker. Blir liksom lite stressad fastän jag inte borde vara det.
  Nu ska ja hur som tända en brasa och laga mig själv middag.

Bråttom

Oops, nu var det ett tag sen. Jag har typ inte varit hemma. Inte bra. Och nu hinner jag ju inte blogga heller egentligen för bussen in till stan som jag har tänkt att ta går om tio minuter, knappt. Såe, det får bli uppdatering senare. Nu ska jag hämta min cykel på Knopen.
Bild hinns inte, men jag har på mig ett barnkalas.

Städdag

Vaknade hos Mattias idag, råkade visst somna i den där fördömda soffan igår igen. Men, men, är man i det sällskapet är det inte så konstigt, han är alldeles för gosig. Hur som åkte jag in till stan när Mattias hade körlektion och införskaffade julklapp till mor och mormor. Därefter var det min tur att insitta körskolebilen och tydligen har en huvudled inne i stan tagits bort, det vet folk verkligen inte om.
  När jag sedan kom hem och hade lagat mat som jag också åt upp gjorde jag en lista. Den såg ut så här:

- Röja på mitt rum
- Dammsuga på mitt rum
- Byta lakan
- Göra körskoletester
- Sätta foton i album
- Laga Mattias tröja
- Städa på toaletten
- Städa TV-rummet
- Dammsuga övervåningen
- Tvätta mina fönster
- Damma
- Sortera mina och Josses underkläder
- Göra färdigt önskelistan
- Göra en skiva till Karl
- Dricka te

Jag är väldigt stolt över mig själv för jag lyckades nästan med att hinna alltihop. Det jag inte hann med var att helt färdigställa min önskelista och sen att jag bara har fixat låtarna till Kalles skiva, den hann inte bli färdig. Jag säger ändå att det är duktigt. Det tog till exempel en hel timme att göra ett sånt där körskoletest så det var ganska tidstagande. Sen gjorde jag ju faktiskt en sak utöver listan också, vilket var att gå över till morföräldrar och hämta en sugpropp för att fixa så att vattnet rinner snabbare ur våran dusch. Det dumma är att duschen är en kabin och stoppet är ju antagligen inte i duschen utan i avsloppet under duschen och det kommer man inte åt. Jag lyckades ju fixa så att vattnet rann ur snabbare, men vad jag inte anade alls hände för ungefär en timme sen. Jag duschade och tänkte att det skulle gå fort. Inte det. När jag gick ut ur duschen trampade jag ner i en centimeter vatten. Hela toalettgolvet var täckt. Det tog ju bara typ en halvtimme att få bort allt och där finns säkert kvar någonstans. Många handdukar hänger på tork och de lär ju fortfarande vara blöta imorgon bitti. Hoppas min syster ser alla post it-lappar jag satte upp och inte duschar imorgon bitti, det vore förödande.
  Näe, nu orkar jag inte skriva mer. Det blev visst jättelångt. Bild har jag inte hunnit med heller. Förhoppningsvis somnar jag inom snar tid för jag, jag är trött.
  Imorgon är det fredag hela dagen!


Jobba

Det som suger allra mest med varje vecka är att jobba klockan åtta på onsdagar. Att cykla in till stan så sent är inte roligt, nu börjar det bli väldigt kallt om kvällarna och stan ligger långt bort från hus, dessutom är man typ helt inställd på att få varva ner och ta det lugnt. Mysa i en soffa med filt, varm choklad eller te och TV. Så är det ju alla andra vardagar! Dessutom att bara jobba i två timmar känns så jäkla meningslöst. Det hade varit mer okej kanske om det hade varit så här varje kväll...eller, kanske inte, men hallå, en kväll mitt i veckan. Suck.
  Dock vill jag säga att det var ett glädjande besked Mattias kom med idag att han också jobbar ikväll, lite sugigt att han börjar två timmar tidigare än mig bara. Det är mycket roligare att jobba när Mattias jobbar. Alex är bara jobbig och stör mig. Dessutom mobbas han och står i vägen. Elakt. När Mattias jobbar kan vi dessutom åka hem till honom efteråt och somna i hans soffa framför rymdprogram, fastän det inte varit meningen en enda gång det har hänt. Det är najs.
  Nej, nu måste jag få mat i mig innan det är dags att ge sig ut i minusgraderna. Positivt inför cykelturen är i och för sig att det inte verkar blåsa idag. Vind är det jobbigaste jag vet. JOBBIGASTE.
  Svejs!



Min nya tröja från Monki. 200 kr.
Den är lite kort så man borde ha något midjehögt till, men jag är inte jättemycket för det och jag har inte heller något så det får bli som det blir med kortheten ^^


Julgodis

Haha, jag och
attias hade planer på att göra knäck och lakritskola idag. Det gick lite fail. Eller, egentligen gick det jättebra, det var bara det att termometern vi använde för att kontrollera när det var färdigt, den ljög för oss...ja, så som ni kanske förstår kokade allting aningen för länge och allt blev stenhårt. Men, smaken är ju fortfarande knäck och man kan njuta av en kola mycket längre ifall man vill. Biter man finns ju risken att det inte är knäcken som går sönder...
   Hur som blev lakritskolan bra enligt mamma. Jag har ingen aning för jag gillar inte lakrits. Jag tror det går bättre när det blir godis med choklad...inte så komplicerat med termometer och så. Dock är jag ju lite rädd för hur det kommer gå med mintkolan nu...

                

Fika med Hilda

Gick upp tidigt idag för att träffa Göran för sista gången. Stannade sedan i stan för att fika med Hilda som slutade jobba först halv tre. Det betydde att jag hade två och en halv timme att fördriva alldeles allena. Det gjorde jag på banken, apoteket, Mignon, Cervera och H&M. Gick superbra. Satt sedan en lång stund med Hilda på Ströget. Vi hade mycket att ta igen. Väldigt mycket. Vi gick också in i lite affärer och jag lyckades köpa en julklapp till min syster innan vi skildes åt. Jag säger att det varit en riktigt trevlig dag. Nu tänker jag bara ta det lugnt, titta på TV och mysa.


En gång var vi coola på Sweden Rock ^^


RSS 2.0